O autoru

Ćao!


Ja sam Teodora, imam 23 godine i živim u Beogradu. Po struci sam prevodilac za nemački i engleski jezik. Ovaj blog je moj hobi i nešto što radim kada uhvatim vremena, ali to nikako ne umanjuje moju posvećenost temi o kojoj pišem. Trudim se da vodim računa o sebi u svakom smislu, a kozmetika je sastavni deo toga. Ono po čemu je HealthAlt poseban je to što se fokusira isključivo na prirodnu kozmetiku, jer je po mom iskustvu najefikasnija i najblagotvornija. Takođe, pišem samo o proizvodima i preparatima koje volim da koristim i kod mene nećete naići na negativnu recenziju. Pisanje o lošim proizvodima i negativnim stvarima mi ne predstavlja zadovoljstvo i ne želim na to da trošim vreme. Međutim, ukoliko neki proizvod koji isprobam ne odgovara mojim ličnim potrebama, to ne mora da znači da je u pitanju nekvalitetan proizvod - samo ono što zaista smatram lošim nikada neće dobiti recenziju. Bitniji mi je kvalitet nego kvantitet i ne objavljujem ništa što ne smatram vrednim vašeg vremena i pažnje. Svakom tekstu posvećujem puno vremena i truda, a propratne fotografije su pažljivo smišljene i odabrane. 


Hvala što čitate.

_______________________________________________________________


∙ Koža lica
Moja koža lica je normalna, ali potrebno joj je dosta pažnje da ne bi postala suva ili dehidrirana usled spoljašnjih uslova. Nemam problema sa aknama, osim kada mi hormoni nisu kako treba. Koža oko očiju mi zna biti veoma suva, a imam izuzetno masne kapke. Nemam kožne alergije niti sam osetljiva na sintetičke sastojke, ali mi je lice osetljivo na prašinu i prljavštinu i pore mi se vrlo lako začepe. Ne koristim tečni puder na dnevnoj bazi, ali stavljam korektor ili CC kremu kako bih ujednačila ten, prikrila tamne podočnjake i crvenilo koje uglavnom imam oko nosa. Srednje puti sam i koža mi je žućkastog podtona.


∙ Koža tela
Koža tela mi je suva, pogotovo na potkolenicama. Predeli oko grudi, ramena i leđa su mi nekada problematični i masniji. Koža mi je generalno sklona ožiljcima, strijama i modricama. Brzo crnim i ne gorim lako na suncu.


∙ Kosa
Moja prirodna boja kose je svetlo smeđa i pepeljasta, a trenutno imam blago posvetljene krajeve. Nemam problema sa kožom glave i prekomernim mašćenjem vlasišta, a kosa mi je generalno normalna ka suvoj, sa krajevima koji su donekle oštećeni zbog posvetljivanja. Perem kosu na svaka 4 dana i trudim se da pustim da se osuši prirodnim putem, ali ipak povremeno koristim fen i presu.