Dr. Hauschka Night Serum

Oni koji koriste Dr. Hauschka proizvode znaju da u njihovom asortimanu nema proizvoda za noćnu negu kože, jer smatraju da kožu treba pustiti da diše i da se neometano regeneriše. Nakon skidanja šminke i čišćenja lica, prema njihovom mišljenju, treba naneti samo tonik. Međutim, novi Night Serum se u taj režim uklapa kao poslednji korak, jer je dovoljno lagan da ne ometa regenerativne procese koje se dešavaju preko noći. Baš naprotiv, kombinacija antioksidativnih, balansirajućih sastojaka dodatno podstiče ove procese.


Moć ovog seruma počiva na jabuci, tačnije na hidrolatu ploda i ekstraktu cveta jabuke. Pored toga, na listi sastojaka se nalaze i ekstrakti crvenih algi i hamamelisa. Tu su i mineral hektorit i alkohol, koji poboljšavaju teksturu proizvoda. Alkohol je nusprodukt biljnih ekstrakata, a deluje i kao konzervans, s tim da je bitno naglasiti da on u Dr. Hauschka proizvodima nikada ne zauzima više od 13%. Tekstura je veoma retka i gelasta, tako da se serum upija u sekundi, a za jedno nanošenje je potrebna bukvalno kapljica proizvoda.


Ovaj proizvod definitivno ne pruža masnu, hranljivu negu na koju ste možda navikli, ali koži daje snažan vitaminski boost. Flavonoidi i polifenoli iz jabuke deluju antioksidativno i protivupalno, što je odlično za svaki tip kože, ali pogotovo za masnu i problematičnu. Još jedan razlog zašto mislim da bi ovaj serum najviše prijao osobama sa kombinovanom/masnom kožom je to što njima često nije potrebna noćna nega u vidu ulja i teških krema, pa bi serum mogao u potpunosti da preuzme tu ulogu, kako Dr. Hauschka i preporučuje. 


U mom slučaju to nije moguće, jer mi je koža suva i zateže me ukoliko ne nanesem kremu/ulje pred spavanje. Zbog toga ovaj serum koristim upravo kao serum, ispod te kreme ili ulja. Ujutru se probudim sveža i jedra - kao jabuka. Koža je zategnuta i elastična, a ten blistav. Razlika je primetna, ali ne i drastična. Dr. Hauschka ne obećava ekstremne transformacije, već pouzdanu, balansirajuću negu. Doduše, mislim da bi ovaj serum ipak mogao da transformiše rutinu nege kože koja naginje na masniju stranu.


Obavezno pročitajte i Natašin tekst na blogu Uncle Abadash, ona ima kombinovanu kožu i mislim da joj je ovaj serum još više odgovarao nego meni. Night Serum možete kupiti u parfimeriji Metropoliten u Beogradu ili ga poručiti sa njihovog sajta. Dr. Hauschka je dostupna i u Lilly drogerijama i apotekama širom Srbije. Cena ovog seruma je 3990 RSD, što se čini skupim dok se ne uzme u obzir to koliko je on izdašan. Možete biti sigurni u kvalitet i poreklo sastojaka u proizvodu koji svake noći koristite, a koristićete ga mesecima.

Da li koristite nešto od Dr. Hauschka kozmetike? Kako vam se čini ovaj serum?
*Ovaj proizvod sam dobila na poklon na promociji organizovanoj od strane uvoznikaViše o tome ovde.

4 comments

  1. Hvala ti :) Hmm izgleda da jeste meni više odgovarao. Sasvim dovoljan. Izvanredan serum za mene

    ReplyDelete
  2. Baš ono što mi treba!
    Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si ovde prepoznala svoje potrebe! Nadam se da ćeš uživati :)

      Delete